Mäster Knott (2022)

Pjäs för kulturskolan, 8-12 år.

Kan beställas via Dramadirekt. (Eller kontakta mig direkt.)​​

Bild

Illustration: Frida Clerhage
Mina damasker och hermeliner, knoddar och möss, andar och demoner, välkomna till Mäster Knotts sanna äkta riktiga spökteater! Den enda teatern med sanna äkta riktiga spöken på scenen! 

Några vänner besöker en spökteater, men luras in i en fälla. Nu måste de kämpa bland spöken, en trollkarl och underhuggare för att rädda sina liv och hindra sina själar från att knapras som pepparkakor i hundratals år. 

​Alla roller kan kombineras, delas eller strykas efter behov. Fler roller i de olika grupperna kan läggas till. Alla roller kan spelas av vilket genus som helst, och pronomen och relationer ändras.


Under 2022 fick Centrum för dramatik för andra gången stöd från Kulturrådet för att beställa fem nya pjäser anpassade efter kulturskolans teaterverksamheter. Uppdraget innebar att skriva en pjäs som passar barn- och ungdomsensembler, antingen 8-12 år eller 13-17 år.
Inom projektet har Centrum för dramatik som projektägare valt att ge pjäserna/dramatikerna viss geografisk spridning genom att i urvalsprocessen välja dramatiker från skilda delar av Sverige.
Att vi valde att rikta pjäserna till kulturskolans verksamhet kom sig av att det finns en stor efterfrågan på ny professionellt skriven dramatik anpassad till kulturskolans verksamhet med exempelvis varierbart antal roller och flera jämbördiga roller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *